Dan Brown – Iskaldt bedrag (2001)

Iskald Dan Brown – Fryser leseren?

Fra Bazar Forlag og Wikipedia

Oversettere: Peter A. Lorentzen og Kjell Olaf Jensen
Utgivelsesår: 2001
570 Sider
ISBN/EAN 9788280873323

———————————————————————-
Iskadt bedrag åpner med at den amerikanske romfartorganisasjonen NASA har gjort et sensasjonelt funn. En forhistorisk meteoritt har blitt funnet begravd 60 meter nede i den arktiske isen ved Milne-platået. Kjerneprøver fra meteoritten viser tydelig at det er insektliknende fossiler inni den. Er oppdagelsen beviset på utenomjordisk liv, og er den redningen for en sittende amerikansk president som har gitt bort masse penger til mislykkede NASA-prosjekter? For å svare på spørsmålene sendes fire sivile forskere til Arktis for å studere og vurdere meteoritten og fossilene. Sammen med dem reiser Rachel Sexton, etterretningsanalytiker for det hvite hus. Men før den offisielle kunngjøringen dør en av forskerne under mystiske omstendigheter, og de resterende oppdager at alt ikke er som det gir seg ut for i NASA’s forskningsleir, mens de kjemper for å skille sannheten fra bedraget.

—————————————————————————————————————————————————————————————–

Dan Brown er mye rart. Han er ikke bare «Da Vinci-koden». Dette er ikke hans beste bok, langt ifra, men den er faktisk i mine øyne bedre en «Da Vinci-koden». «Da Vinci-koden» vil jeg skrive om senere i et annet blogg innlegg. Så hva er det med «Iskaldt bedrag» jeg likte, og ikke?  Jeg må først si at tempoet i denne boken er mer eller mindre perfekt, og Dan Brown lurer oss til å ikke skjønne mye før slutten nærmer seg. Dette er også sansynligvis hans sterkeste historie, og det sier litt. Det er en ting som virkelig iriterer meg: «Rachel Sexton». Vår «heltinne», hun maler Brown i «feile maler strøk» spør du meg. Hun blir nesteen en skygge når «Michael Tolland» kommer inn i historien, noe som jeg ikke er helt sikker på var en god idê. For hva var poenget med å gi oss «Rachel Sexton» som «heltinne», når han gir oss en manlig helt senere? han prøver å skape en kjønsnøytral bok, dette klarer han ikke. Dette trekker ned en del, for det er faktisk iriterende, han ror seg heldigvis inn med løsningen på hele mysteriet. Den er spiffindig, og ikke minst gir den oss nok. Han kunne sluppet slutten litt tidligere, og ig ikke gitt oss den opplagtge slutten. Da hadde denne boken blitt bedre. Så skal du lese den? Ja da, den er en god «kiosk» roman, den er en av de bedre faktisk. Det er bare litt for mye å iritere seg over for å komme høyest opp. Det litt for mye for at det er perfekt, men det skal sies at han prøvde. Prøvde…. Så en litt tvilsom og svak:

Reklamer

About detharjeglest

Her kunne jeg sikkert ha skrevet mye morsomt, men det er ikke helt meg. Så send en mail vist det er noe du lurer på.

Posted on juli 2, 2011, in 2001, Anmeldelse, År, Krim, Land, Sjanger, Thriller, U.S.A and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: